آرتروسکوپی لگن
آرتروسکوپی لگن , هزینه عمل آرتروسکوپی لگن : اگر آرتروسکوپی لگن و آرتروسکوپی شانه و زانو را با هم مقایسه کنیم باید بگوییم که آرتروسکوپی لگن سختتر می باشد و دلیل آن عمق زیاد مفصل لگن می باشد . آرتروسکوپی هیپ یک نوع روش جراحی می باشد که به پزشک ارتوپد امکان این را می دهد که بدون ایجاد کردن برش بزرگ در این ناحیه از طریق پوست و دیگر بافت های نرم آن را بررسی نماید . آتروسکوپی برای درمان بسیاری از مشکلات جراحی استفاده می شود .
آرتروسکوپی لگن چیست ؟
آرتروسکوپی لگن روش جراحی می باشد که حداقل ترین تهاجم را برای بیمار بدنبال دارد و آرترسکوپ از راه دو یا سه سوراخ ایجاد شده ۵ تا ۱۰ میلی متری که دارای دوربین های بسیار پیشرفته می باشد ، به همراه آرتروسکوپ ابزار های مخصوص دیگر را وارد آنجا می کنند و جراحی های لازم را در درون مفصل و اطراف آن انجام می دهند .
مراجعه به پزشک متخصص : متخصص ارتوپد
مزایای آرترسکوپی لگن
همانگونه که گفتیم آرتروسکوپی لگن یک جراحی با تهاجم حداقل می باشد که بیمار می تواند در عرض یک تا دو هفته بهبودی خود را بدست آورد و بکارهای روزمره خود برسد و بعد از عمل می تواند پیاده روی داشته باشد . در این روش آسیب کمتری به بافت مفصلی می رسد و درد کمتری نیز دارد و بدلیل برش بزرگ نداشتن خونریزی کمتری نیز خواهد داشت .
عوارض آرتروسکوپی لگن
این روش جراحی عوارض شایعی را ندارد ولی در بضی مواقع ممکن است عوارض جانبی را بدنبال داشته باشد که آن نیز برای مدت کوتاهی برای بعضی از افراد رخ می دهد که پیشنهاد می شود در این باره با پزشک ارتوپد خود در این زیمنه صحبتی را داشته باشید . علاوه بر خطرات ناشی از عمل جراهی افرادی ممکن است برای مواد بیهوشی حساسیت داشته باشند و آلرژی بعد از عمل را برای مدت کوتاهی داشته باشند . در زیر به عوارضی اشاره می کنیم که که ممکن است در بعضی از افراد پیش بیاید که موقتی می باشند :
- سوزش در داخل ران
- تورم
- حس درد
- عفونت
- خونریزی
- لخته شدن DVT در پا یا ریه
- بیخوابی
چه زمانی آتروسکوپی لگن توصیه خواهد شد ؟
در هنگامی که بیماری شما با درد زیاد همراه باشد و از طریق درمان های فیزیوتراپی و غیر جراحی بهبودی نیابد متخصص ارتوپد روش جراحی آرتروسکوپی را برای شما پیشنهاد خواهد داد.
- FAI (Femoroacetabular Impemment) یک اخلال می باشد که در این اختلال استخوان اضافی در راستای مهره و مچ پا به وجود می آید که در صورت رشد بیش از حد این استخوان به بافت های نرم ران در هنگام حرکت آسیب می رساند .
- دیسپالازی (Dysplasia) یک وضعیتی است که باعث تغییر شکل در استخوان ها می شود و یا در این وضعیت سوکت مفصل ران ( قسمت گوی مانند استخوان ران) به صورت غیر طبیعی کم عمق می باشد . این علت باعث شده است که برای جلوگیری از منقرض شدن مفصل لگن تمرکز بیشتری را روی لگن داشته باشیم .
- بعضی اوقات دیده می شود که سندروم های حسی یک تاندون تکان خورده و باعث برخورد به ناحیه خارج از مفصل می شود که این تکان خوردن اغلب بی ضرر می باشد و برای درمان نیازی نیست.
- سینوویت ها بافت های مفصل را درگیر می کنند و باعث می شود که مفصل ملتهب شود .
- شل شدن غضروف و یا استخوان هایی که در مفصل حرکت می کنند.
- عفونت های مفصلی
بیشترین سوالاتی که در رابطه با آرتروسکوپی پرسیده می شود
۱) چه زمانی می توانیم بعد از جراحی آرتروسکوپی لگن رانندگی کنیم ؟
افرادی که جراحی و بیهوش می شوند تا ۴۸ ساعت نمی توانند رانندگی کنند و بعد از ۴۸ ساعت توانایی فرد در رانندگی و ناحیه جراحی شده و نوع وسیله نقلیه وابسته است .
۲) بعد از انجام جراحی آرتروسکوپی لگن چه زمانی می توانیم به فعالیت های روزانه خود برسیم؟
بازگشت به کار به عواملی مانند نوع کار شما و نحوه عمل جراحی بستگی دارد ف معمولا افراد در طول دو هفته می توانند به کارهای اداری بازگردند .
۳) چه مدت طول می کشد تا بعد از عمل جراحی آرتروسکوچی لگن بهبودی یابد ؟
زخم های ناشی از عمل جراحی در طول هفت تا ده روز طول می کشد ولی بهبودی کامل به هفته ها می کشد بیشتر بیماران به طور چشم گیری در شش هفته بهبودی کامل را پیدا می کنند .
۴) آیا آرتروسکوپی لگن درد دارد ؟
بعد از انجام شدن عمل آرتروسکوپی لکن میزان احساس درد به نوع عمل و آسیب دیدگی قبلی در لگن بستگی دارد ، ولی اکثر بیماران از اینکه درد کمتری در این روش جراحی احساس می شود خوشایند می باشند .